Kurv
Din kurv er tom!
Doner dit tøj til en udsat familie i Danmark 👨‍👩‍👧‍👦

Om os

 

Familiestøtten

– fordi de mindste ting, kan gøre den største forskel

Familiestøtten er en organisation, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier i Danmark.

Gennem Familiestøtten kan udsatte børnefamilier blive matchet med en donationsfamilie, som løbende donerer det tøj og legetøj børnene er vokset ud af, til børnene fra modtagerfamilien. Familierne bliver matchet så børnene fra donationsfamilien er af samme køn, men nogle år ældre, og at der derfor altid vil være alderssvarende tøj at arve.

 

I Danmark lever mere end 40.000 familier for så få penge, at de har svært ved at få råd til de mest basale ting til deres børn.
Dette kan have store konsekvenser for børnene, der ofte vokser op med mange problemer og bekymringer, som et barn ikke bør have.
Hos Familiestøtten kobler vi ressourcestærke børnefamilier sammen med økonomisk udsatte børnefamilier, som løbende arver det tøj og legetøj donationsfamilien er færdig med at bruge.
"Vores fokus er ikke at man bliver lykkelig af at eje en masse ting, men derimod hvor svært det er i livet, når man intet har."
Vores sårbare familier bliver matchet med en donationsfamilie, som løbende donerer det tøj og legetøj børnene er vokset ud af, til børnene fra modtagerfamilien. Familierne bliver matchet så børnene fra donationsfamilien er af samme køn, men nogle år ældre, og at der derfor altid vil være alderssvarende tøj at arve.
I 2021 sørgede vi for at mere end 5.000 kg tøj og legetøj blev delt ud til børnefamilier i Danmark der har det svært.

Det gør en forskel

Vi er utroligt taknemmelige for alle der melder sig!

Mange familier står i nogle rigtig svære situationer hvor en så basal udgift til f.eks tøj, fylder så meget at der ikke er penge til fødselsdagsgaver, tandlægebesøg, fritidsinteresser osv. Der er ingen krav for hvilken stand tøjet skal være i, så længe det kan bruges.

Det er vigtigt at man som donationsfamilie er åben og fordomsfri, og selv står for den gode og positive kommunikation med sin modtagerfamilie.

Vi opretter en kommunikationsmetode for kun jer og familien, så I selv kan man skrive når der er tøj eller ting klar til afhentning. Der er ingen regler for hvor ofte man skal donere ting, det varierer fra familie til familie hvor tit man har ting man gerne vil af med. For nogle er der kun et par måneder imellem, og for andre måske et halvt år.

 

Struktur

Familiestøtten er en landsdækkende forening med en frivillig bestyrelse og en fuldtids ansat projektleder. Derudover har vi en masse frivillige, der er decentralt placeret i vores samarbejdskommuner.

Bestyrelse:

Sanna Rasmussen

Projektleder

Bestyrelsesformand og stifter

Heidi Maj Rasmussen

Leder, dagsinstitution Spiren Køge

Kasserer og bestyrelsesmedlem

Morten Rasmussen

Sportschef, HB Køge

Bestyrelsesmedlem

Martin Rasmussen

Redaktør, Ugeavisen Køge

Bestyrelsesmedlem