Bæredygtighed

Genbrug for hjertet og miljøet

 

I Familiestøtten har vi fokus på at udnytte de ressourcer der i forvejen er i samfundet, og ved gennem nye veje, at hjælpe mennesker med at hjælpe hinanden.

Ved at koble familier direkte sammen, bliver den arbejdsproces effektiviseret der tit er forbundet med mange arbejdstimer i forbindelse med genbrug. Der er ingen sortering, og vi minimerer tøjspild, da familierne målrettet modtager de størrelser der er brug for.  Dette gavner ikke kun familierne, men også miljøet.

 

Fakta om tøjspild

Danskerne køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året. Det store tøjforbrug har konsekvenser for både miljøet og de mennesker, der producerer tøjet.

Et kilo færdigt tekstil bruger i gennemsnit 1 kilo kemikalier og 350 liter vand.

Derudover udleder produktionen også CO2. For eksempel giver 1 kilo vævet bomuld en CO2- udledning på 15 kilo. Miljøstyrelsen lavede i 2014 en rapport, hvor de analyserede hvor meget danskernes ztøj forurener, inden det rammer butikkens hylder. Sammenregnet blev det til 3 milliarder kroner om året*.

Mange organisationer samler en del tøj af det tøj ind, vi ikke længere bruger. Men mere end halvdelen af det tøj, vi smider væk, bliver ikke genanvendt. Dermed går ressourcerne tabt. Tøj er ikke længere noget vi investerer i og bruger i lang tid. Det er en forbrugsvare, som vi køber og skiller os af med efter kort tid.

 

Vil du være med til at gøre en forskel?

Så opret dig her, og doner/modtag tøj i dag 

 

Når du genbruger dit tøj, er du med til at skåne miljøet for både CO2 udledning og unødvendig vandspild. Derudover hjælper du også økonomisk udsatte familier, og letter deres hverdag for en masse bekymringer.