Menu
 

Familiestøtten

– fordi de mindste ting, kan gøre den største forskel

Om Familiestøtten

Familiestøtten startede som et lokalt initiativ i Køge, taget af Sanna Rasmussen, i oktober 2013. Sanna er uddannet pædagog, og har tidligere beskæftiget sig med frivilligt arbejde for bl.a. Kræftens Bekæmpelse og Mødrehjælpen. Ideen til Familiestøtten opstod efter mange års erfaringer med familier fra udsatte områder, og et indblik i den negative effekt det kan have for børn, at vokse op i en økonomisk presset familie.
 
 
I starten indsamlede Sanna selv en masse tøj hun delte ud til de trængte børnefamilier i byen, men efter mange lange arbejdstimer, flere og flere tilmeldte familier, og en stor opbakning fra folk der gerne ville hjælpe, opstod ideen til den direkte kontakt mellem familierne.
 

 

Ingen børn bør udsættes for det pres det kan være at leve i en fattig familie.  Vi kan alle ende i en situation hvor vi har brug for ekstra hjælp, og ofte har forældrene gjort alt hvad de kunne. Så er det op til os som samfund, at gøre resten. 

Vores koncept

Konceptet er at udsatte børnefamilier bliver sat sammen med en "donationsfamilie" der løbende donerer tøj til dem. En donationsfamilie har børn af samme køn, men et par år ældre, så den udsatte familie altid kan arve tøj der vil passe deres egne børn.
Gruppen af familier der søger en donationsfamilier, er stadigt stigende. De er meget forskellige, og lever alle under forskellige omstændigheder, men fælles for dem alle er at de ikke har råd til at købe de ting der er brug for, til deres børn.

Konsekvenser for børnene

En af de største konsekvenser ved at en familie lever i fattigdom, er den forringelse af børnenes chancer for at klare sig godt i livet – at bryde med den sociale arv. Hovedparten af alle børn fra Familiestøttens familier, har prøvet at blive mobbet pga. familiens svære økonomiske situation. For over halvdelen af børnene, foregår det på daglig basis. Børnene bliver ofte også ufrivilligt ekskluderet fra skoleudflugter, børnefødselsdage osv., fordi forældrene ikke har råd til at betale. Ved at familierne modtager alderssvarende tøj til deres børn, vil det for det første, fjerne det fysiske udtryk for fattigdom som holder disse børn fast i rollen som ”dem der ikke har nogle penge”. Det vil derudover også lette forældrene økonomisk, så der er råd til at børnene kan gå til fritidsaktiviteter, sociale arrangementer osv.
Derigennem giver det dem i højere grad lige vilkår med de andre børn, og det vil forbedre deres sociale og faglige kompetencer.

Færre bekymringer, mere overskud

Børn der lever i fattige familier, lever også ofte et liv fuld af bekymringer. Forældrenes økonomiske frustrationer smitter af på børnene, og mange børn oplever en skyldfølelse og et ansvar, der ikke er meningen et barn skal have.

Gennem Familiestøtten får de udsatte familier ikke kun lettet deres økonomi, de får også lettet deres dagligdag for en masse bekymringer. De får mere overskud til at være forældre, så børnene kan få lov til at være børn.


Kontakt

Find din lokale afdeling her, hvor du kan se kontaktperson, telefonnummer mm.

Du er meget velkommen til at sende os en mail på kontakt@familiestoetten.dk
Du er også meget velkommen til at sende os en besked via fomularen til højre.

I er også meget velkomne til at besøge Familiestøtten på Facebook.
Her kan man bl.a. følge med i hvad der sker i organisationen lige nu.

  1. Navn*
    Indtast dit navn
  2. E-mail*
    Ugyldig e-mail
  3. Besked*
    Indtast en besked